Elastīgas formas cepšanai un ēdiena pagatavošana
• Var izmantot cepeškrāsnī, mikroviļņu krāsnī, saldētavā un ledusskapī.
• Iztur temperatūru no -25°C līdz +220°C.
• Izgatavotas no viegla materiāla, ar tām ir patīkami darboties.
• Formas ir elastīgas, tāpēc to saturu ir viegli izņemt.
• Cepšana bez taukiem, jo formas nevajag ietaukot.
• Liela siltumvadība, rauga mīkla paceļas divas reizes augstāk nekā parastajās formās.
Piezīmes
• Ieteicamā temperatūra cepšanai: +180°C.
• Gatavojot ēdienus, kuri satur šokolādi vai tomātus koncentrētā veidā, temperatūra nedrīkst pārsniegt +180°C, lai izvairītos no iekrāsošanās.
• Nedrīkst mazgāt ar raupjiem pulveriem, pieļaut saskari ar nažiem vai asiem priekšmetiem.
• Nekad formu ieziešanai neizmantojiet izsmidzināmās taukvielas.
• Vienmēr novietojiet produktu uz aukstas virsmas/restītēm pirms to ievietojiet sakarsētā cepeškrāsnī. Šādi arī izvairīsieties no satura izliešanas.
• Silikona formas vienmēr jānovieto vismaz 5 cm no cepeškrāsns malām, augšas un apakšas.
• Pirms vai pēc lietošanas forma vienmēr jānomazgā ar siltu ūdeni un trauku mazgāšanas līdzekli un pamatīgi jānoskalo ar aukstu ūdeni. Ja formu mazgā trauku mazgājamā mašīnā, to aizliegts salocīt, jo ziepes var palikt locījuma vietās. Šīs ziepju paliekas var pasliktināt formas virsmas nepiedegšanas īpašības.
• Ja formas netiek izmantotas ilgāku laiku, uz tām var rasties plāna putekļu vai tauku kārtiņa, kura jānomazgā. Pretējā gadījumā ievērojami pasliktināsies formas virsmas nepiedegšanas īpašības.
• Ja uz formas malas nokļūst ēdiens, tas pamatīgi jānomazgā, lai izvairītos no ēdiena piedegšanas, kas var izmainīt formas krāsu.
• Formas pārkarsēšana ietekmē krāsas maiņu, kas rada paliekošas pēdas, bet kas neietekmē produkta izmantošanu vai funkcijas.
• Silikons neuzkarst cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī, bet karstā ēdiena rezultātā formas var kļūt ļoti karstas. Tādēļ vienmēr izmantojiet virtuves cimdus.
Ieteikumi
• Silikona paliktnis cepšanai: picām, bezē, mandeļu cepumiem.
• Silikona forma kēksiem: smalkmaizītēm, uzkodām, desertiem, saldējumam u.c.
• Formas atdziest ātri, kas neļauj maizei un kūkām pielipt pie malām.
• Silikona produkti ir izturīgi pret lielām temperatūras svārstībām. Tas nozīmē, ka saldētus produktus iespējams uzreiz ievietot cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī.
• Izņēmums: silikona produktus tomēr ieteicams iesmērēt ar nedaudz taukvielām, kad tiek gatavoti ēdieni ar zemu tauku saturu, piemēram, želejas.
• Pirms izceptā ēdiena izņemšanas, formai jāļauj atdzist apmēram 10-15 min. Pēc tam ir viegli izņemt ēdienu, jo malas viegli atdalās pašas no sevis.
• Trausliem un smalkiem konditorejas izstrādājumiem jāļauj atdzist pavisam, pirms tie tiek izņemti no veidnes, lai tie saglabātu formu.
• Gatavojot saldējumu, želejas vai krēmus, pirms satura izņemšanas formu ieteicams ievietot siltā ūdenī.
• Lai pārbaudītu, vai kūka ir izcepusies, ieteicams izmantot spageti, lai iedurtu kūkā. Izmantojot adāmadatas, formā var izdurt mazus caurumiņus.
• Izmantojiet vienu no Tupperware mērkrūzēm, lai sadalītu mīklu Silikona kēksiņu formā. Piepildiet tikai līdz 2/3 no formiņas, lai atstātu vietu, kad mīkla celsies.
11178740 Silikona mini kēksiņu forma
Pārlūkojot vietni, Tu akceptē nepieciešamo sīkfailu lietošanu. Tu vari akceptēt arī citu sīkfailu lietošanu.